Foto: Ditte Chemnitz

Som 15-årig meldte Per Vers sig for første gang til en rap-konkurrence. Det var en “battle”, hvilket Per ikke vidste hvad var. Men hurtigt lærte han at den bedste taktik for at overleve i verbal krig med en fremmed rapper var at smide de hjemmeskrevne tekster ud og improvisere sine rim på stedet. To år senere var han Danmarksmester ved at vinde Danmark første landsdækkende rap- battle ved navn Årets Rapper.

Dansk rap blev større, det gjorde danmarksmesterskabet i freestyle-rap også. Nu hed det MC’s Fight Night, og blev hurtigt det mest prestigefyldte event i dansk hiphop.
Per Vers stillede op og vandt. Ikke bare det første, men også det andet år. Og der, i bokseringen, med det gyldne mesterskabsbælte om maven, hev han en krøllet takketale op af lommen og annoncerede at han pensionerede han sig selv ubesejret. Han ville gerne lave sine egne regler og bruge sine freestyle-evner på andet end at battle kollegerne.
Det blev starten på en imponerende improviserende rejse, der har bragt ham land og rige rundt, han har freestylet i fængsler og i folketinget, for de rige og royale og de rimeligt almindelige. Med i alt 2500 optrædener er Per Vers blevet dansk freestyle-raps “godfather”, der aldrig skuffer med sit frie og fantasifulde flow.

Kundereaktioner på Freestyle Rap Show:

“Jeg havde hyret Per Vers til at komme til en indflytter- og innovationsevent, hvor publikum var alt fra topchefer til unge Kaospilot-studerende og Århus’ borgmester. Et tough crowd. Men Per leverede varen. Ud fra stikord og historier fra publikum blev det til en forrygende session, som var præget af både nytænkning, humor, kant og underholdning i topklasse. Befriende med rap der handler om alt andet end F-ord, og er både morsomt og intelligent på samme tid.”
Jonathan Løw – prisbelønnet iværksætter, Listen Louder

“Kære Per. Du kunne næppe undgå at bemærke, at folk var ellevilde med dit show ved Kræftens Bekæmpelses julefrokost i DGI-Byen. Gennem hele aftenen hørte jeg kun rosende kommentarer: Den bedste julefrokost nogensinde – Et come-back for julefrokosten, osv. Og hver gang blev du fremhævet. Nu havde vi selvfølgelig også forventet, at du leverede et kanon- show. Men når jeg skriver til dig, er det fordi vi alle syntes, at du gik meget længere, end vi havde forventet. Og her tænker jeg ikke kun på, at du gav flere ekstranumre ud over den aftalte halve time. Nej, jeg tænker på, at du gav usædvanligt meget af dig selv. Også i kræftmæssig henseende. Du gjorde det meget personligt og meget vedkommende. Det rørte os alle. Jeg kunne se, at der var gang i både lattermusklerne og lommetørklæderne rundt omkring. Derfor: En stor og varm tak til dig fra os alle sammen.”
Poul Møller – marketingchef, Kræftens Bekæmpelse

“Det var 11. år vi holder årsfest, og dette var den bedste! Kæmpe cadeau til Per Vers. Et par stykker klagede…de synes det var så suverænt, at de var kede af at det varede så kort! Ledelsen var meget imponeret over hvordan du fik alle med, og vejede stemningen. Så endnu engang tusind tak.”
Rene Lambertsen – Statoil

“Vi havde en superfest der blev skudt godt i gang på grund af dig, du fik folk sendt afsted i den rette stemning. Folk syntes at dit show var rigtigt fedt, at det var sjovt, “fagligheden/relevansen” for Københavns Energi var i top og at du var fabelagtig hurtig og dygtig. En del måtte vi overbevise om, at du ikke kendte til ordene og historierne inden du gik på scenen. Så endnu en gang tak for showet!”
Thomas Toft – Københavns Energi

Til toppen af siden