Visits: 42


Foto: Mathias Rasmussen

JENSEN & BIRCH … ET GENERATIONS-CLASH?

To skuespillere, der for første gang sætter hinanden stævne på en teaterscene. Den ene er talentfuld – den anden er fuld af talent … eller hedder det mon: var?

I 2024 kan de fejre 100 års fødselsdag – tilsammen! Den ene 24 og den anden 76 – og vi siger ikke, hvem der er hvad! I 2023 kom de ved et tilfælde til at spille sammen en hel sommer – og opdagede at de lo ad det samme.

De kaster sig nu ud i to krævende hovedroller. Er det for tidligt for den ene? Og for sent for den anden? Når man er ung, bli’r man naturligvis ældre – men bli’r man mon også yngre med alderen?

HVAD HANDLER DET OM?

Den gamle skuespiller har haft en strålende karriere og opnåede tidligt tilnavnet ”kometen i dansk teater”. Det er der ganske vist ikke længere andre end ham selv, der kan huske, men han koketterer gerne med det. Han opsøges nu af sin meget yngre lillebror. Det viser sig, at det ikke bare er et almindeligt familiebesøg. Den unge skuespiller vil gerne læse hos den gamle nestor. Han er lige startet i faget – og skal forberede sig på en vigtig casting. Den gamle er ellers ved at starte prøver på sin afskedsforestilling, hvor han for allersidste gang, skal spille den store hovedrolle i ”Sommer i Tyrol” – Leopold. Den rolle, Dirch Passer i sin tid spillede på film. Han er ganske vist efterhånden alt for gammel til rollen, men han har spillet den så mange gange – og der er jo også noget, der hedder sminke. Måske skulle man overveje to lag?

Men årlrajt … måske kan han få producenten overtalt til at lade lillebroren spille rollen som piccolo i Den Hvide Hest? Sådan startede Ove Sprogøe!

De starter prøver, hvor den ene har erfaring, men den anden viser sig at ha’ det, man kalder ”funny bones” – altså et næsten overskyggende talent. Er der basis for jalousi? Den store aldersforskel mellem de to brødre kaster hele tiden skygger… Kan et menneske ligefrem drives til mordforsøg? Det spidser til… MEN SÅ SKER DER NOGET!!! Det var også på tide.

HVEM ER DE TO SKUESPILLERE?

FLEMMING JENSEN

LUKAS BIRCH

Har spillet hovedrollen i “Spindoctor”, “Mig og Bogart”, “Javel, hr. minister!”, “The Sunshine Boys” og et hav af andet på landets største scener fra Folketeatret til Det Kongelige Teater. Samt en livs-tsunami af mere end 35 revyer fra Hjørring Revyen til Tivoli Revyen, for ikke at glemme tv-samarbejdet med Jesper Klein og “Jensen Tonajt”-serierne.

Som forfatter/dramatiker har han skrevet 23 romaner – fra “Vejledning i sælfangst” til den helt aktuelle “Breve til Oliver

Og så står han selvfølgelig bag Julekalendertrilogien med Nissebanden i tv og i fire forskellige teaterudgaver.

Har blandt andet medvirket i forestillingerne:
Hvid jul – med brune nuancer,” ”Jeppe på forsiden” og senest to-mands-komedien ”To tosser på tur”. Derudover har han også medvirket i diverse revyer såsom Revyperler, Jægerspris Revyen og Pejseshow, som han også er kunstnerisk leder og instruktør for.

Han har skrevet tekster til flere end 20 revyer, her i blandt Cirkusrevyen, Tivoli Revyen, Sønderborg sommerrevy og Nykøbing Falster Revyen. Senest har han skrevet bogen om Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard.

Og så står han ikke bag en eneste julekalender.

Forestillingen er godkendt af scenekunstudvalget til formidlingsordningen.

Pris 32.000 kroner + moms

Af og med

Instruktør

Musik

Producent

Spilleperiode

Varighed

Krav til sceneforhold

Flemming Jensen og Lukas Birch

Lars Knutzon

Lars Fjeldmose

Teater Birch

Oktober – november 2024 samt februar – april 2025

120 minutter inklusiv pause

Komedien kan spilles på både store og små scener.

Til toppen af siden