Jacob Haugaard

Jacob Haugaard har i mange år været indbegrebet af speciel dansk humorhvor han så langsomt begyndte at gøre sig bemærket, da han stod frem med foreningen af “Bevidst Arbejdssky Elementer” med sloganet …Hvis det er så sundt at arbejde, så sæt de syge til det ! Og sådan fortsatte han med mærkværdige forslag i sin valgkamp på vejen mod Folketinget, der nok var mere et udtryk for provokation end et egentligt mål om at blive valgt ind.

Men efterhånden som årene gik og han blev mere og mere kendt i medierne, så blev det alvor en dag, og Jacob blev valgt ind i Folketinget – bl.a. ved at love medvind på cykelstierne. Han tog konsekvensen af det og oplevede det politiske liv på Christiansborg indtil han valgte at sige stop.

Glæd dem kære publikum – mon ovenstående ikke er vidne om, at det kun kan blive en festlig og Hammer Hammer Fed Aften med denne moderne dværg Jacob Haugaard.

Mere om Jacob Haugaard

Jacob Haugaard har som vel de fleste ved lavet et utal af ting gennem tiderne.
I flæng kan nævnes revyer, konferencier ved Grønne Koncerter og ikke mindst hans mangeårige samarbejde med entertaineren Finn Nørbygård i “Jadak-Finn & Jacob”, “Jydekompagniet” og deres medvirken i Squash-reklamerne.
Desuden har Jacob Haugaard kørt en solokarriere på den musikalske side siden 1977, og nummeret “Det Er Hammer Hammer Fedt” er blevet en klassiker, som samtidig er synonymt med Jacob Haugaard på den musikalske side.
Dette er sådan set det, han selv på stående fod kan huske om sin karriere, men fra pålidelige kilder påstås det, at han har lavet 10 gange så meget.

Jacob Haugaard siges at være ud af en ældgammel slægt, der har været på Jyllands østkyst siden istiden.
Ved hjælp af slægts -og genforskning har videnskabsmænd fundet frem til, at Grauballemanden også var en Haugaard.
Sidst i 1940´erne var Haugaardslægten så indavlet, at JH´s far – Ange – blev nødsaget til at finde frisk blod helt oppe fra Færøerne, og her blev purken så født den 12. maj 1952, for kort tid efter at blive smuglet til Risskov, hvor han voksede op dør om dør med det berømte Sindsygehospital. Disse to faktorer – Færøerne og Sindsygehospitalet – blev senere karakteristica i det harmonisk forvirrede menneske folk kender Jacob Haugaard for.

Foredrag

Jacob Haugaard fortæller om sit liv som berømthed.

Jacob Haugaard kan få folk til at trække på smilebåndet af selv alvorlige ting. Som det politiske landskab ser ud for tiden, er Jacob Haugaards beretning om hans politiske karriere virkelig morsom.

Jacob Haugaards foredrag er lattermild, eftertænksom oplevelse, der sætter vores samtid i relief.

Hvis der er ønske om det kan Jacob Haugaard fortælle om sin kamp med alokoholisme og om succesen som ædru.
Jacob Haugaard taler om at gøre svagheder til styrker og at gå til mulighederne i stedet for at se begrænsningerne.

Jacob Haugaard er et symbol på at der er håb for alle.