Foto: Adrian Täckmann.

Efter i tre år at have arbejdet i Hollywood/Los Angeles som komponist på TV serien “Good Behavior” for TNT er saxofonisten Thomas Hass nu tilbage på jazzscenen med en ny supergruppe.
Med sig har han sine to gamle kollegaer fra deres debuterende og prisvindende kvintet “Page One” nemlig Lennart Ginman og Thomas Blachman. På klaver er det sveriges store pianist, Lars Jansson som er kendt for sit sublime spil, smukke kompositioner og arrangementer for bl.a. bigband.

Med udgivelsen af albummet WEST i maj 2019 kom denne supergruppe for alvor til live. Albummet blev vel modtaget af både publikum og anmeldere og sommeren bød på yderst vellykkede koncerter på Svenborg Jazzfestival og en udsolgt koncert på Hotel Cecil under Cph. Jazzfestival.
Kvartetten turnerede videre i September hvor de kom rundt i Danmark til stående ovationer. Gruppen vil i foråret 2020 spille udvalgte datoer og i sommeren 2020 kunne høres på forskellige jazzfestivaler.
Til november vil kvartetten atter drage på en turne rundt i landet. Kendere af albummet WEST vil kunne genkende dele af musikken men også nye kompositioner vil være at høre da de allerede nu arbejder henimod opfølgeren til WEST.

Ivan Rod skrev i GAFFA om albummet WEST:
– “Kvartettens moderne form for jazz er magnetisk og intens, har karakter og pondus og overbeviser fra start til slut. Det er dog roen i de blå sange, der rammer mig dybest. Også fordi det er dem, der bedst giver detaljerne plads.”

Og:
– “Især elsker jeg det, der er blevet kvartettens afsluttende nummer på det nye album, West. Nummeret, Blues Song, er uprætentiøst, men ikke desto mindre teknisk overskudsbetonet, kunstnerisk virtuost og narrativt fascinerende. Det er som om, jeg med dét og albummets udtoning i det hele taget er parat til at overgive mig og dø.”

Om Thomas Hass saxofonspil skrev Boris Rabinowitch i forbindelse med hans seneste udgivelse “Lotus Energy” fra 2013:
“Det lyser ud af disse optagelser hvilken begavet og ikke mindst personlig musiker saxofonisten Thomas Hass har udviklet sig til.”

Og Niels Overgård fra jazzbloggen “Jazznyt” skrev fra en live koncert under Cph. Jazzfestival 2018:
“En rigtig fed oplevelse hvor Thomas Hass atter understregede at han er en af vores helt store tenorsaxofonister.”

Man kan forvente stemningsfuld musik sprudlende af kreativt og overskud både i kompositionerne såvel som i improvisationerne når de fire garvede herrer åbner for de musikalske sluser.

LARS JANSSON – PIANO

Den svenske pianist Lars Jansson har gennem årtier beriget den internationale jazzscene med sit rytmiske drive, lyriske spil samt sine mange smukke kompositioner. Han har blandt mange spillet med bla. Jan Garbarek men er i øjeblikket aktuel med sin svenske trio. Han er også en erfaren bigband arrangør og rejser verden rundt som solist med sine arrangementer.

LENNART GINMAN – BAS

Manden i midten er bassisten Lennart Ginman. En mangefacetteret og meget anvendt bassist som også tager livtag med den elektroniske musiks mange muligheder. Kendt for at kunne lægge et usvigeligt fundament, for at besidde et udsøgt melodiøst solospil samt evnen til at lade sit spil kommentere og rammesætte solisten på udsøgt vis.

THOMAS BLACHMAN – DR’S

Trommeslageren Thomas Blachman, er – selv om han er berømt for mange andre ting – en fantastisk jazztrommeslager. En musiker der en hel koncert igennem kan give puls, farver, slagserier, skarpe smæld og på forunderligste vis bidrage til at vende og dreje musikken i alskens uventede og kreative retninger. En sand rytmisk troldmand.

Hør hvad der venter:

Album from 2019 “West” – Thomas Hass Quartet

Thomas Hass Quartet in live concert – Hotel Cecil, Copenhagen July 2019