STIG SKOVLIND & KAFFEORKESTRET

“Blandingen af danske tekster og musik, der dufter af varme lande, giver en særlig glæde – som Kaffeorkestret gavmildt deler ud af”.
– Susanne Benz, Giant Sheep Music

Med sit nye hit ‘Jeg skal hilse fra Havana’ som Ole Jacobsen DR P5 kalder for et pletskud og med ord som verdensklasse svirrende om sig, arbejder Stig Skovlind sig frem i det danske musiklandskab som et tungt lastet godstog sprængfyldt med verdensmusikalsk og dansk poesi på højeste niveau.

“Det unikke miks af danske, poetiske tekster og musik, der dufter af varme lande, giver en særlig glæde – som Stig Skovlind & Kaffeorkestret gavmildt deler ud af”. – Susanne Benz, Giant Sheep Music

Stig Skovlind er stærkt tilbage på den danske musikscene. Bakket op af et superhold af danske musikere i Kaffeorkestret, udsender han løbende nye sange. Det er blevet til mere end 130 koncerter, siden Stigs debut på dansk i oktober 2013 med albummet ‘Nærmeste Solopgang’.

Med sit nye album ‘Singlerne’ blander Stig Skovlind sig nu så småt med toppen af poppen. Hans releasekoncert i forbindelse med udgivelsen af albummet var totalt udsolgt, og DR P5 spiller sangene op til flere gange om dagen.

Hele Kaffeorkester-projektet nærmer sig dermed en ny fase, og aktører som Peter Larsen Kaffe har meldt deres interesse og givet konkret støtte til Kaffeorkestrets ‘gode vibrationer’. Der er i det hele taget bygget en sund grobund op for et varmt orkester i voksealderen. Et orkester og en sangskriver, der er helt med på den lange bane.

Er du ikke før stødt på navnet Stig Skovlind, har du nok alligevel oplevet ham som musiker. Med flere tusind koncerter i bagagen har han spillet for noget, der ligner 1 million danskere. Deriblandt koncerter for statsministre, kongelige, celebrities, fodboldlandsholdet og håndboldlandsholdet. Det har været med navne som Søren Sko, Søs Fenger, Alberte Winding og Martin Brygmann.

I 1984 forlod Stig Skovlind det populære funkband Tonight, han havde startet sammen med sangeren Nat Russell Jr., og sejlede med sejlskib over Atlanterhavet fra Cap Verde til Venezuela efterfulgt af flere måneders rejse rundt i det nordvestlige Sydamerika. Dette blev på mange måder en tur, der satte sit præg på Stigs liv. Både som menneske og som sangskriver. Hans rejselyst har drevet ham til mange fjerne himmelstrøg, men særligt er det inspirationen fra det pulserende liv i Havannas gader, der har sat sit præg på hans musik – krydret med inspirationskilder som bl.a. Paul Simon og Sting.

Anne Linnet har betegnet Stig Skovlind som en af de mest lovende danske sangskrivere, og i 1993 hittede han på P3 som sangskriveren bag albummet ‘Busborg’, der blev nr. 2 mest spillede artist på kanalen det år.

Musikerne:
Stig Skovlind – vokal
Claudia Campagnol – kor
Jonas Berg – keys
Nicolai Levring – guitar
Andreas Hatholt – bas
Jacob Hatholt – trommer