Foto: Søren Solkær

Selvom musikken har fyldt meget i mit liv, har jeg altid haft stor interesse for og appetit på livet i samfundet omkring mig, og taget aktivt del når emnerne har haft med musik, kunst, kommunikation og medmenneskelighed at gøre.

Gennem min interesse for historie, samfund, kommunikation og brobygning har jeg haft mange spændende opgaver og oplevelser i hele verden og i mange sammenhænge.

I midten af 1960’erne begyndte jeg som mange andre unge at spille guitar. Det var folk og rock der optog mig – inspirationerne var bl.a. Bob Dylan, The Beatles og Jimmy Hendrix – og senere kom andre former for rytmisk musik til, specielt den modale jazzmusik. Jeg begyndte tidligt at undervise børn og unge og deres forældre i guitar på Gjellerupskolen i Brabrand ved Århus.

Efter HF eksamen i 1970, og et par efterfølgende inspirationsår, studerede jeg klassisk guitar på konservatoriet i Århus og lut i Haag i Holland. Samtidig med mine studier, mine “gigs” med de 2 Århus bands Kollektiv Krogsbæk og 1001 Watt og mange andre koncerter, underviste jeg fra 1972-1991 på henholdsvis Det Jyske Musikkonservatorium og Socialpædagogisk Seminarium i Århus, hvor jeg også i en årrække var lærerrådsformand.

I 1980 dannede jeg sammen med min gode ven violinisten Kim Sjøgren “Duo Concertante”. Vi spillede i 15 år mere end 1.000 koncerter i Danmark og rundt i Europa, lavede TV-udsendelser og indspillede 10 CD’er for EMI. Vi udviklede sammen en meget anderledes, ligefrem og stærkt kommunikerende koncertform, som dengang var et brud med den traditionelle koncertform. Vores 10 års jubilæumskoncert blev indspillet i 1990 i Wigmore Hall i London.

Siden 1992 har jeg rejst og spillet næsten 2.000 koncerter sammen med blokfløjtespilleren Michala Petri – både i de største internationale koncertsale og festivals i Europa, Asien og USA og i små kirker og forsamlingshuse i Danmark. Vores repertoire har været fra alle tidsperioder og vi har fået mange nye værker skrevet specielt til os. Vi har indspillet CD’er for internationalt Polygram og BMG/Sony – bl.a. Kreisler Inspirations som modtog den store tyske ECHO Klassik pris i 1998. I 2006 dannede vi sammen pladeselskabet OUR Recordings som har 40 produktioner bag sig, hvoraf mange har fået internationale og nationale priser bl.a. den Tyske ECHO og Opus-Klassik-Preis, den Franske Diapason D’or de I’année, adskillelige Amerikanske Grammy-nomineringer og den Danske P2 Pris.

Min interesse for andre musikgenre har gennem årene ført til mange utraditionelle samarbejder – bl.a. Birth of a Quartet med Palle Mikkelborg, Niels-Henning Ørsted Pedersen og Kim Sjøgren, tournéer med Svend Asmussen, koncerter og indspilninger med Birthe Kjær og Kim Sjøgren, cross-over bandet 3 x Lars med sangeren Lars Thodberg Bertelsen og jazzbassisten Lars Ole Gotfredsen, balletprojekter med koreograferne Eske Holm og Christopher Bruce.

De sidste mange år har jeg arbejdet meget sammen med Ghita Nørby, bl.a. med forestillingen I Ord og Toner, hvor vi både taler om aktuelle emner, og hvor Ghita læser eventyr og jeg spiller musik. Denne frie form uden manuskript er både spændende og krævende og har øjeblikkets mulighed for en unik oplevelse i samspil med publikum.

I 2004 startede jeg projektet Dialogue-East meets West som forbinder musikere og komponister i Kina, Europa og Danmark. Projektet har ført til adskillelige cd-indspilninger, og dannelsen af ensembler som har spillet koncerter i Kina, Danmark, Tyskland og England. Som følge af dette arbejdede jeg tillige fra 2008 som kurator for det danske kulturprogram på EXPO 2010 i Shanghai.

Jeg har arbejdet som ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp, bl.a. var jeg i 2002 i Tanzania for at samle penge ind til et AIDS-projekt, og i 2008 var jeg sammen med skuespilleren Lone Hertz rundt i Danmark for at samle penge ind til minerydning i Albanien.

Som en konsekvens af min interesse for kommunikation og ledelse, har jeg de seneste 9 år været medlem af gruppe VL4 i netværket for Danske Virksomheds Ledere. I mange år var jeg i bestyrelsen for koret Aars Nova.