Cecilia Engelbrecht Heick Ensemble featuring Thomas Clausen

”Jeg har nu i nogle år haft et fint og tæt samarbejde med Cecilia Engelbrecht Heick, der både som sangerinde og komponist/sangskriver er helt i særklasse.
Dels skriver hun dybt originale tekster, dels er hendes tonesprog meget veludviklet. Hun er simpelthen en rigtig komponist, der både kan skrive iørefaldende sange og instrumentalmusik.
På begge områder står hun på traditionens grund, men fører den videre på en meget ægte og smuk måde.
Som sangerinde er hun hudløst ærlig, nogle gange med mindelser om Billy Holliday, andre gange mere om den nordiske vise-tradition, fx Liva Weel.”

Sådan skriver pianist og komponist, Thomas Clausen, som introduktion til Cecilia Engelbrecht Heicks nyudgivne album, ”Spring is a promise of fall”.

Cecilia Engelbrecht Heick er inspireret af jazzkomponister som bl.a. Duke Ellington og Billy Strayhorn, men også af svensk folkemusik, argentinsk tango og af klassiske komponister som bl.a. Sergei Rachmaninov og Edvard Grieg. Teksterne er både på engelsk og dansk med inspiration fra bl.a. Poul Henningsen, Tove Ditlevsen og Halfdan Rasmussen.

Thomas Clausen har i årtier været en central skikkelse på den europæiske jazzscene, siden han som ganske ung blev opdaget af Dexter Gordon. Han er beskrevet som “Danmarks nok vægtigste jazzpianist” og er blevet en af de væsentlige musikere i europæisk jazz. Han har spillet med de fleste af jazzens store, bl.a. Dexter Gordon, Miles Davis, Ben Webster, Elvin Jones, Stan Getz og Chet Baker, og han er kendt for sit mangeårige samarbejde med bl.a. Palle Mikkelborg og Niels-Henning Ørsted Pedersen.
Thomas Clausen har modtaget en dansk Grammy, en række ærespriser og arbejdslegater, senest Statens Kunstfonds livsvarige legat, og han har mere end 30 cd-udgivelser bag sig.

Nu er muligheden her for at opleve frugten af deres samarbejde live – i selskab med Anders Larson (trombone), Thomas Fonnesbæk (kontrabas) og Anders Kjellberg (trommer), som alle tre kendes fra både den danske og internationale musikscene som udøvende musikere, komponister og ensembleledere.

Kom indenfor, slå dig ned og lad dig føre med. Aftenluften vil være fyldt med musik – både den helt dugfriske, skrevet af Cecilia Engelbrecht Heick – og et udvalg af den, som kunstnere gennem tiden har sat som dragende fodspor i vores fælles bevidsthed.