Blast er et dansk soul-funk bigband, som blev stiftet i 1980, opløst i 1990 efter mere end 10 år med mere end 300 koncerter og 4 LP/cd bag sig.
Blast er kendt for funky dansemusik med avancerede horn-arrangementer, sangerinder i front, en swingende rytmegruppe og nogle af Danmarks dygtigste musikere. Der er fokus på det solistiske, men også på et levende og uhøjtideligt sceneshow.

En koncert med Blast er som at være til den store klassefest, hvor publikum og bandet har en fest sammen.

Blast blev gendannet i 2005 og har sidste par år har bandet givet få, men udvalgte koncerter blandt andet på Skanderborg Festivalen og Copenhagen Jazzfestival – senest udendørs på et propfyldt Islands Brygge på Jazzfestivalen 2013.
Efter bandets gendannelse i 2005 blev der lavet en opsamlings cd ”Replay” med numre fra bandets 4 udgivelse samt et par bonus tracks.

I bandets levetid har mere end 100 musikere fra jazz og rockverdenen været involveret i bandet – ikke mindst den berømte trio Hanne Boel, Tina Schäfer og Lise Dandanell, der tegnede bandet i en periode i 80’erne.
I dag er bandet en sprød blanding af garvede veteraner og nye tropper. Blandt veteranerne er selvfølgelig orkestrets ophavsmand Bjarne Thanning, men også Kenneth Agerholm og Jakob Olsne, som har været med fra bandets start i 1980. I alt 7 musikere har været med fra de tidlige 80’ere.
Blast 2013

Vokal: Christina Boelskifte, Britt Hein, Helle Henning,
Trompeter: Carsten Andersen, Hendrik Jørgensen, Kim Krauch
Basuner: Kenneth Agerholm, Bjarne Thanning
Saxer: Kasper Wagner (alt), Nis Toxværd (tenor), Ole Himmelstrup (Bar)
Keys: Jørgen Kauffmann
Guitar: Jakob Olsne
Bas: Ole Skipper
Trommer: Niels Ratzer