Acoustic Lounge

Acoustic Lounge er et percussion-baseret orkester, som spiller et varieret repertoire af jazz, soul- og latin-klassikere i nye arrangementer. Orkesteret består af den alsidige sanger og pianist Søren Baun, som i disse år gør et stærkt indtog på den københavnske jazzscene med sin groovy og lækre vokalstil. Han bakkes op af Jesper Bodilsen på bas, Claus Waidtløv på sax, samt percussionisterne Mikkel Schnettler og Michael Hartvig.

Repertoiret spænder bredt – alt fra Stevie Wonder og Sting til Cole Porter og Jobim. Udgangspunktet for orkestret er den gode sang på det gode groove med rytme-referencer til Cuba, Brasilien og Afrika. Acoustic Lounge blev dannet for mere end 10 år siden ud fra et ønske om at danne et orkester, baseret på percussion frem for på trommesæt. Ofte anses percussion som et ekstra musikalsk ‘krydderi’, der kan skæres fra, hvis økonomien eller pladsen på et venue ikke rækker. Men hos Acoustic Lounge er percussion både sovsen og kartoflerne – det danner grundkernen i lyden og er dermed en uundværlig del af orkestret.

Acoustic Lounge er som en kamæleon, der skifter farve i løbet af en koncert: groovy soulsange med cajon, brasiliansk bossanova med pandeiro, afro-jazz med congas og koklokker. Bandet kan sammensættes i forskellige konstellationer alt efter behov, alt fra trio til sekstet; og repertoiret kan tilpasses, så det kan indgå i alt fra dinner og reception til fester og koncerter.

Acoustic Lounge kan bookes som trio, kvartet og kvintet.