Flemming Jensen
  Presse

NYT DANSK LYSTSPIL AF FLEMMING JENSEN

(“Spindoctor”, “Let’s Kick Ass”, Dronningen af Malmö”, “Mogens og Mahmoud” m. fl.)

Foto: Les Kaner

TITLEN ER SNYD! Dét skal I vide – Ulf Pilgaard er ikke med. Men det er netop det, der er pointen! For det er slet ikke så nemt, når fortiden og fremtiden sammen skal få nutiden til at fungere. Men det er morsomt! Udgangspunktet for handlingen er helt enkel: Flemming Jensen og Ulf Pilgaard har ikke spillet sammen siden de to spillede ”Sherlock Holmes og Dr. Watson” i 1985. Men nu har Flemming skrevet et helt nyt, dansk lystspil til dem – faktisk en musical!

En samfundssatirisk handling snor sig muntert og skarpt frem mellem deres forskellige successer gennem karrieren. Ikke så lidt af en repertoire-basker! Flemming havde altså en helt klar aftale med Ulf og har også sendt ham manuskriptet – men siden da har det været svært for ham at komme i kontakt med Ulf… Meget svært! Nu står han over for publikum, og Ulf er endnu ikke dukket op! Flemmings niece – den unge Amalie, er heldigvis til stede for at sufflere – men må springe ind og spille Ulfs rolle. I Ulfs kostumer …. Det er ikke helt nemt for en ikke særligt høj 25-årig pige at tumle Ulf Pilgaards del af de revy-agtige sketches og dialoger, så hun finder på og putter noget af sit eget stof ind – og Flemming er ved at fortvivle!

Unge mennesker kommer altid med de forkerte løsninger – fordi de mangler viden og dannelse. Og så kan de i øvrigt heller ikke stave! Så den unge kvinde er ved at drive ham til vanvid, hvis det ikke lige var for én ting: Han kan ikke stå for hende! Hvis Ulf ikke når frem, må vi håbe, at broen over generationskløften kan bære…. HELT NY, SPÆNDENDE KONSTELLATION, når ældrebyrden møder iPad-generationen. Herregud, hvad betyder en aldersforskel på sølle 40 år i dag? Flemming har gennem årene været en flittig gæst på scenerne rundt i landet, og nu er det nok ved at være sidste chance. Så han ta’r lige en tur mere – fordi han synes, at han har gjort et fund. Som han gerne vil vise jer. Det er altid rart at se noget nyt – men det er trygt at se noget velkendt. Her har vi kombinationen! Når MIG OG ULF bli’r til HAM OG AMALIE.

FLEMMING JENSEN – hvis man gennem årene har fulgt Jensen som skuespiller og dramatiker, vil man glæde sig over, at der også i dette nye lystspil, sat op i samarbejde med Aveny-T, er noget samfundsrelevant på spil! Og over at der ind imellem hales et par gedigne klassikere fra revy og teater frem.

AMALIE FJELDMOSE – væltede huse på Østre Gasværk og rundt i hele landet, da hun strålede i titelrollen i SKAMMERENS DATTER. Nu stråler hun igen, når hun får sin lystspildebut! Og ligesom Jensen kan tunere en klassisk vise – kan Amalies klare stemme sørge for, at der ikke er flere hele glas tilbage i teateret. Den korteste afstand mellem to generationer er et gevaldigt grin!

PERIODE: FORÅR 2018

Instruktion: Lars Knutzon Musik: Lars Fjeldmose Scenografi: Kirsten Brink

Flemming Jensen  Presse