Kvinder der spiller Gasolin’….!

“Hvis Gasolin’ havde været et
kvindeband, så ville jeg ha´været
groupie som teenager…
nu har jeg måttet vente til
jeg er blevet 50..”
– Kurt Baagø, Musik journalist DR-P4
Gasolin’ Danmarks største rockband hyldede gennem 70’erne livet og
kvinderne. Nu er tiden kommet til at kvinderne hylder Gasolin.

I vil blive overraskede over, hvor høj oktan de brænder af. Så spænd rock-hjelmen for der bliver virkelig trykket til den – de leverer den fede fest. Gasoline spiller de bedste og kendte sange, så der kan virkelig synges med!

“Jeg blev kvinde med Gasolin´ “ udtaler Line Münster-Swerndsen forsanger og idékvinden bag Gasoline. Da Line var 6 år, blev hendes store passion for Gasolin skabt. “Jeg drømte om at være samtlige kvinder i deres tekster, uanset hvor trange skæbner de end måtte lide. Senere gav sangene mig følelsen af at være ægte elsket og begæret som kvinde – min seksualitet blev grundlagt i Gasolin! “

Gasolinerne er:
Line Münster-Swendsen: Vokal
Lisbeth Rysgaard: Guitar & kor
Birgitte Bjørn: Lead guitar
Annette Bork: Bas
Ditte Brodde: Trommer

Gasolinernes baggrund:
Line har en fortid som sangerinde og skuespiller i blandt andet,
musicalerne Atlantis og Miss Saigon på Østre Gasværk, diverse tv-satire
samt TV-vært på programmet Villa Medusa.
De andre Gasoliner har alle en stor bred erfaring fra
det danske rock/pop-miljø – bl.a. kan nævnes
Troels Trier & Rebekka Brüel, Gangway, Walkers,
Falden Rysgaard + mange flere

DET KRÆVER HÅR MELLEM BRYSTERNE AT FORTOLKE GASOLIN’

Hvordan mon det havde lydt, hvis Kim Larsen og de andre Gasser havde været kvinder?
Giver det en særlig lyd, når kvinder spiller rock?
Den 12. juni 2015 udgav Gasoline en EP med bl.a. ‘Se Venedig og dø’, ‘Smukke Linda’, den legendariske ‘Sirenesang’ og Kim Larsens solonummer ‘Hvis din far giver dig lov’. Suppleret af to helt nye numre, skabt i naturlig forlængelse af Gasolin’s livsværk.
For ti år siden fandt de fem erfarne kvindelige musikere sammen omkring en enkel idé: At sætte kvindekraft til Danmarks største drengerøvsorkester, Gasolin’. Et orkester, hvis sange havde fulgt dem gennem barndom og ungdom. Alle fem delte de en kærlighed til Gasolin’ og den livskraft, der strømmer ud af sangene. Et brændstof, de kunne kende hos sig selv. Alligevel har de aldrig set sig som et kopi-band, de har ingen intentioner om at imitere. Gasoline gør numrene til deres egne med respekt for de originale versioner.

“Det er helt bevidst, at vi kun er kvinder i bandet. Det sætter os fri til at være dem, vi er. Jeg kan ikke være Kim Larsen, og Birgitte Bjørn kan ikke være Franz Beckerlee,” siger Line Münster-Swendsen, der optræder i både balkjole, strutskørt og kedeldragt, når bandet drager rundt på landevejene.

“Der er tit fordomme om kvinder, der spiller rock. Det vil vi gerne udfordre. Når vi spiller, er vi feminine, og samtidig lukker vi op for vores indre drengerøv. Det er, som om vi tænder noget i folk, når vi åbner op for den ur-kraft”, fortæller hun.

Gasoline udgiver også to helt nye numre med titler, der kunne have stået bag på en Gasolin’-lp: ‘Hvis du ku’ nå mig’ og ‘Fra Hovedbanegården til Enghave Plads’. Sangene er blevet til i øvelokalet, men ideerne er født i fælleskab på de lange ture i bandbussen. For selvom alle fem har familie og arbejde ved siden af jobbet som musikere, er lidenskaben til musikken som en elastik, der hiver dem tilbage på scenen.

“Det kan være møghamrende besværligt at have en passion, der fylder så meget i ens liv. Men musikken er en nødvendighed. Det tilfredsstiller et dybt behov hos os. Som vi plejer at joke med, når vi sidder helt smadrede i band-bussen; nogle gange er rock sgu bedre end sex”.

Gasoline:
Line Münster-Swendsen (vocal)
Lisbeth Rysgaard (guitar,kor)
Birgitte Bjørn (guitar,kor)
Annette Bork (bas, kor)
Ditte Brodde Petersen (trommer)

Producer og mix: Søren Andersen
Indspillet: Medley Studios 2014/2015
Distribution: Gateway

Tracklist:
1. Se Venedig og dø (3:36) (Gasolin´)
2. Smukke Linda (3:00) (Gasolin´)
3. Fra Hovedbanegården til Enghave Plads (3:26) (Gasoline)
4. Hvis du ku´nå mig (3:35) (Gasoline)
5. Sirenesangen (3:27) (Gasolin´)
6. Hvis din far gi´r dig lov (3:07) (Kim Larsen/Mogens Mogensen)