Artwork: Jenz Koudahl
Foto: Lars Terkelsen

Se video i bunden af siden

Efter 28 års ventetid kan du endelig komme til at opleve dine yndlingsnumre med Dan Turèll + Halfdan E LIVE. Det sker, når Halfdan E og band rammer de danske teaterscener med en af Danmarks bedste skuespillere, Mads Wille, som stemmen i front.

Teaterkoncert ? eller lydfilm ? – projektet har altid været svært at rubricere. Tag et godt liveorkester, sæt det på en teaterscene midt i en film og tilsæt rekvisiter, regi og lys som du kender det fra teatret – og magi ! – og så har du den spændende koncertforestilling du MÅ ind og se !

Tilbage i 1993 var det et unikt og meget populært projekt, som den legendariske digter Dan Turèll og den musikalske troldmand Halfdan E satte i gang. En ny og let tilgængelig blanding af musik og beatlyrik, som danskerne var hurtige til at tage til sig.

Samarbejdet var ikke til at komme udenom og resulterede i to prisbelønnede hitalbums. Næste naturlige skridt havde været at optræde på landets spillesteder også, hvis ikke det var for det triste faktum, at Dan Turèll døde få måneder efter debutpladen.

Nu er der imidlertid godt nyt til alle inkarnerede fans – det er blevet tid til at vække klassikere som ’Hyldest til Hverdagen’, ’Sidste Tur Gennem Byen’ og ’Jeg Skulle Have Været Taxachauffør’ til live igen.

Halfdan E tog tilløb allerede sidste år 2019 med udgivelsen af det tredje album ’Telefon til afdøde’, og i 2021 og 2022 tager han så på landevejen med et lille stjerneorkester, der mestrer hele bagkataloget.

I stedet for Dan Turèll selv har Halfdan E allieret sig med skuespiller Mads Wille (kendt fra bl.a. ’Badehotellet’ og landets teaterscener), som specielt til lejligheden giver stemme til Turèlls udødelige digte.

Musikalsk bliver Halfdan E desuden bakket op af Søren Siegumfeldt (saxofon/fløjte) og Lars Terkelsen (electronics).

Siegumfeldt har bl.a. flere udgivelser bag sig med orkestret String Swing.

Terkelsen har en alsidig karriere bl.a. med sit eget electronica-act Trk-El-Son.

Forestillingen er godkendt til Formidlingsordningen

Producent/co-producent: H.APS./Teatret Ved Sorte Hest
Instruktion: Halfdan E og Mads Wille
Varighed: 2 x 45 min.
Periode: september/oktober 2021 og april 2022

Præsentationsvideo fra Teaterseminar