Foto: Shazia Khan

Henrik Nordbrandt og Channe Nussbaum
et stærkt og usædvanligt samarbejde.

(Se video i bunden).

Nordbrandt og Nussbaum udgav albummet Hjemløshed i 2019 på pladeselskabet Exlibris, både som LP og CD og på de digitale medier.
Channe Nussbaum synger Henrik Nordbrandts digte, som rummer stor smerte,håb, afmagt og mod på én gang. Musikken veksler mellem Nussbaums melankolske kompositioner, med og uden vokal, og Nordbrandts oplæsninger, placeret i et overraskende, på en gang både urbant og traditionsrigt, analogt og elektronisk, musikalsk univers.

Koncertform.

Når Nordbrandt & Nussbaum spiller koncerter sker det med et hold musikere, der med nøgtern og minimalistisk instrumentering binder melodier og digte sammen. Fokus er på formidlingen af Nordbrandt s tekstunivers. Sange som Lille krigsbarn, Inshallah og Hjemløshed – om flugt, krig og sorg er gribende og tager et politisk skridt væk fra aften-kaffe-hygge og indrammer en smertefuld virkelighed.

Nordbrandt, der sidder i en stol på scenen, bevarer sit isnende underspil. Men når når han rejser sig og fremsiger sine digte er det voldsommere og med mere patos i sit udtryk. Nussbaums stemme der både kan dramatisere, være følsom, være neutral og nuancere, løfter teksterne og formidler den dybe smerte. Sammen med musikken alt i en højere enhed af stærke billeder og overraskende udsagn.
Publikum bliver således præsenteret for en koncert der tager afsæt i udgivelsen “Hjemløshed” fra 2019. Channe Nussbaum har skrevet musik til Henrik Nordbrandts digte. Sangene synges og digtene fremsiges.Musikken, som læner sig op af vestlig sangskriver tradition og mellemøstlig improvisation, er en blanding af elektronisk og kontemporær folke/popmusik.
Når bandet optræder uden at Henrik Nordbrandt er med, vil han være tilstede på film hvor recitationen projekteres op på et lærred. Musikken udkommer på Pladeselskabet Exlibris, både som LP og CD og på de digitale medier.

Til toppen af siden