SCENSUCHT

PRÆSENTERER NY DANSK MUSIKDRAMATIK.

KÆRLIG HILSEN H.C.ANDERSEN

– en forestilling om forfatteren, du troede du kendte.

Kærlig hilsen H.C. Andernsen
Foto: Rolando Diaz

Download pressefoto HER
(Fotograf – Rolando Diaz – skal krediteres)

(Godkendt til Formidlingsordningen)

Læs femstjernet anmeldelse her:

Dette er historien om H.C. Andersen, som den ikke er blevet fortalt før. I dette nyskrevne musikdrama, hvor H.C. Andersen er på scenen med tre musikere, lader vi den berømte forfatter fortælle sin egen historie på en helt særlig måde.

Alle ordene er hans egne – taget fra hidtil ukendte digte, breve, dagbøger, romaner, optegnelsesbøger og eventyr. De er en anderledes og ny rejse i hans indre. En intens og dramatisk fortælling, hvor vi går bag masken og bag om den myte, H.C. Andersen var så optaget af at bygge op om sig selv.

Ingen anden forfatter har skrevet så auto- og selvbiografisk og blandet liv og digtning så meget sammen som H.C. Andersen. Han trak vejret gennem sin fjerpen, han omsatte alt i sit liv til kunst og omvendt. Men under denne kærlighedsaffære med digtningen og nomadelivet lå ensomheden og længslen efter rødder og ægte kærlighed som et dybt og fundamentalt spor.

15 stærke nyskrevne sange med sjældne og ukendte digte af H.C. Andersen, danne den musikalske ramme om forestillingen.

Det er også en beretning om en væsentlig kommunikationsform, der er gået tabt – brevskrivningen. Om hvad der sker med vores fælles historie i en digital tidsalder, hvor papiret er tomt og håndskriften glemt.

Kærlig hilsen H.C. Andersen er en fængslende og rørende historie om kunst, identitet og længsel. Det er ny dansk musikdramatik i et intimt og banebrydende portræt af en forfatter, vi troede vi kendte.

Medvirkende:

H.C. Andersen: Lars Bom
Keyboard og harmonika: Nicholas Kingo
Kontrabas: Eva Malling
Trommer: Benita Haastrup

Dramatiker: Lars Bom
Komponister: Eva Malling, Lars Bom, Benita Haastrup
Instruktionskonsulent: Moqi Simon Trollin
Scenografikonsulent: Marianne Nilsson
Co-producent: TeaterV

Til toppen af siden