Firmafesten
Mikkel Schrøder

“FIRMAFESTEN”

– hvor godt kender du egentlig dine kolleger?

(Godkendt til billetkøbsordningen)

I den musikalske forestilling FIRMAFESTEN tager Mikkel Schrøder os med til en firmafest, der mildest talt stikker af! Mikkel skal optræde for reklamebureauet Dupont & Co. Det gør han hvert år, men i år er der kommet nye ansatte, der skal rystes sammen og lære hinanden bedre at kende.
Mikkel inviteres med til teambuilding-dag inden aftenens optræden, og som dagen skrider frem, havner han i den ene uventede og overraskende situation efter den anden. Firmaets medarbejdere åbner langsomt op for posen med hemmeligheder, og i løbet af aftenens fest står én ting lysende klart: Alle har en skyggeside, og alle holder på en hemmelighed…

FIRMAFESTEN er en stærkt underholdende karikaturtegning af alle dem, vi (tror) vi kender.
Alle dem, der er en del af et samfund, hvor tid er penge, og hvor vi alle presses til at præstere det umulige og balancere arbejde, børn, friværdi og venskaber. Men har vi nået vores maksimum?
Hvad gør vi, når det hele vælter, og kan vi overhovedet leve et moderne liv uden et frirum og et alter ego?

Publikum får en sjov, tankevækkende og musikalsk fortælling, når de i Mikkel Schrøders kærlige, rammende og morsomme sange, tekster og parodier møder sig selv og hinanden.

Mikkel Schrøder om forestillingen:

Idéen til ”Firmafesten” opstod, fordi jeg selv har prøvet at optræde til firmafester. Ud og underholde med en sang, og være sjov mand mellem hovedret og dessert. Og inden man skal optræde, får man ofte lige lov til at få en tallerken med kold hovedret, drikke en lunken øl, eller snakke – ufrivilligt – med en pedel, der lige skal nå at stjæle 12 minutter af ens liv, som man aldrig får tilbage, kun for at fortælle om den nye boremaskine fra Black & Decker.
Eller man møder Tina fra HR, der har hyret dig og liiige skal nå at fortælle, ”at hun da selv har sunget i kor, spiller lidt teater i fritiden, og er et vildt kreativt menneske” (!).

Og på et tidspunkt gik det op for mig, at det jo var 12 værdifulde minutter, og at de IKKE var stjålet fra mit liv eller spildt. De var en kæmpe gave! For det er jo bare at lade sig inspirere af alle de mange skønne mennesker man har mødt, og som jo i virkeligheden er et bredt udsnit af den danske befolkning – det er dig og dine kolleger!
Men hvem er de? Hvordan er de, når de kommer hjem fra arbejde? Og hvordan balanceres et stressende arbejdsliv med privatlivets mange udfordringer? Hvad nu hvis alt det vi ser, når vi møder hinanden, slet ikke er sandheden?

Jeg tænkte, at det måtte kunne omsættes til en forestilling, hvor jeg kunne genskabe og fortælle om nogle af alle de karakterer, jeg har mødt. Og det er bestemt ikke kedeligt!

Tekst & Musik: Mikkel Schrøder I Instruktion: Christine Astrid I Konsulenter: Vase & Fuglsang

Til toppen af siden