Download pressefoto HER
(Fotograf – Jean Gabriel Leynaud – skal krediteres)

Scensucht PRÆSENTERER

BONJOUR MONSIEUR SATIE

– om en gådefuld mand og hans musik

I Bonjour Monsieur Satie smelter teatret sammen med den klassiske koncert for soloklaver i en form, vi kalder koncertteater.

Den franske komponist Erik Saties udødelige musik og ensomme klange blev skabt i den gyldne æra i Paris i starten af 1900-tallet. I denne forestilling møder musikken digter og forfatter Eske K. Mathiesens litterære mesterværk, Bonjour Monsieur Satie – et værk der modtog Kritikernes Litteraturpris i 2009.

Med et genis indsigt og en uartig eners forstand og mirakuløse visdom vendte Erik Satie alt på hovedet. Eske K. Mathiesens uforlignelige greb om ord og situationer spejler solidarisk og med stor charme og finurlighed Erik Saties krøllede tankesæt og verdenssyn.

2020 har givet os nye perspektiver. Den aktuelle verdenssituation har fået os til at fokusere på det essentielle. På det, vi måske tidligere var for distraherede til at få øje på: Det nære, fællesskabet, og kunsten og meningen med livet. På den måde er vi alle blevet borgere i Satie-land, et land med isolation og reflektion.

Med Bonjour Monsieur Satie byder vi publikum indenfor i Saties univers. For at forstå og lytte til os selv og vores tid.

Koncertpianist Amalie Malling er blandt sin generations førende solister, og hun har modtaget adskillige musikpriser gennem tiden.

Forestillingen tilbydes dels som turneteater, og dels som voksenopsøgende teater i en version tilpasset mindre spillesteder. Forestillingen er fleksibel i sin fysiske form og kan opføres mange steder, fra små bibliotekssale til større teaterrum.

Forestillingen er godkendt til Formidlingsordningen

Medvirkende: Lars Bom og Amalie Malling
Instruktion, scenografi, dramatisering: Lars Bom og Eva Malling
Tekster: Eske K. Mathiesen
Musik: Erik Satie, Claude Debussy, Lili Boulanger, Germaine Taillefere
og Paul Dukas

Periode: Efterår 2021 til og med forår 2022.
Spilletid: 80 minutter.

Til toppen af siden